We komen hieruit, zoveel is zeker. Hoe we hieruit komen? Geen idee #corona

Veronica Demarest

We komen hieruit, zoveel is zeker.

Hoe we hieruit komen? Geen idee.

Als ik alle solidariteit zie, alle mensen die hun diensten of tijd aanbieden, of die humor en inspiratie delen… Als ik mensen zie vertragen, genieten van de tijd met hun gezin, en het klimaat wat ademruimte geven… Als ik zie dat sommigen dit proberen beschouwen als een verschrikkelijke maar hoogstnodige uitnodiging om het anders te gaan doen vanaf nu…
Dan denk ik dat het goed komt.

Als ik beelden zie van lege rekken, geduw en getrek… Gesprekken over hoe we bedrijven – die al jarenlang winst maken op de kap van onze planeet – kunnen redden… Als ik paniekvoebal zie, en ondernemers die nog meer in overdrive gaan… Werknemers die gesandwicht zitten tussen onmogelijke verwachtingen van thuiswerk en thuisonderwijs…
Dan weet ik ‘t nog zo niet.

"Wil je iets anders? Dan is het nu het moment om die change te zijn - wat dat ook betekent voor jou."

Als een systeem uiteen valt, probeer je het dan terug net zoals ervoor te maken? Met alle barsten en minder stevigheid tot gevolg? Of maak je met die stukjes iets nieuws? Iets anders?

Ik heb geen idee hoe dat nieuwe systeem eruit zou kunnen zien. Maar het oude was kapot.

Wat mij betreft, zijn de bouwstenen van het nieuwe wél duidelijk. Zorg. Voor elkaar en voor anderen. Voor het grotere geheel. (Zelf-) Bewustzijn. Handelen omdat je voelt dat het goed zit, niet alleen om (alsmaar meer) geld te verdienen. Durven bij jezelf naar binnen kijken, en dan verder kijken dan je neus lang is. Over grenzen. Gezondheid voor het hele ecosysteem (de planeet en alles erop). Gelijkwaardigheid.

Hoe gaan je dan om met deze periode? Bepaal hoe JIJ wil dat we hieruit komen. Welke post-corona wereld wil jij zien? Ongeveer hetzelfde als pre-corona? Dan doe je verder zoals je voorheen deed. Wil je iets anders? Dan is het nu het moment om die change te zijn – wat dat ook betekent voor jou.

Koop lokaal. Knuffel je kinderen. Doe inkopen voor wie niet goed te been is. Mediteer. Maak mondmaskers. Denk na. Doe. Schrijf wat er op je hart weegt. Steun een goed doel. Dans en zing. Deel deze post.

It’s up to us to do what we gotta do.

Af en toe een stille wenk in je inbox om je weer op goede weg te zetten?
Laat je naam en mailadres achter.

Share

Meer
artikels