Ik moet niets. En jij ook niet.

Veronica Demarest

Ik. Moet. Niets.

Ah, het ondernemersleven. Tegelijk ongebreidelde vrijheid en – even ongebreideld – onzekerheid, kwetsbaarheid, vraagtekens.

Gelukkig staat het web vol advies. Tienstappenplannen. Failproof methodes.

Ik, lettervreter, doe niets liever dan researchen. Het voedt me. Zoveel te leren, hoera! Ik zie een aanlokkelijke titel en denk: “Dit is het.”. Dit zal mijn issues oplossen.

"Conclusie: ík kan het niet. Alweer. Ik schiet tekort."

En tegelijk: het draineert me. Keer op keer lees ik Dé Manier en heb ik het gevoel dat ik tekortschiet. Want ik vind me niet helemaal in de voorgeschreven formules.

Of erger nog: het lukt me niet. Ik begin eraan en houd niet vol.
Conclusie: ík kan het niet. Alweer. Ik schiet tekort.

Terwijl, laten we eerlijk zijn…
Betere Conclusie: dit advies helpt me een beetje op weg, maar voor mij ligt het toch net iets anders.

Of soms ook dit:
Boze Consument Conclusie: deze fokking persoon met de zogezegde failproof methode wilde me eigenlijk pakken in mijn kwetsbaarheid en me iets verkopen.

Ik heb het zo’n beetje gehad met me laten wijsmaken wat ik moet.

Ik. Moet. Niets.
(vraag het maar aan mijn lief. De beste methode om me iets NIET te laten doen is te zeggen dat ik het moet doen).

"Gedaan met leugenachtige plaatjes van perfectie. Het brengt geld op, dat weet ik. Maar wij als mensheid worden er armer van."

Fok verkoopspraatjes.
Fok verhaaltjes over hoe de auteur vroeger net zo’n sukkel was als ik, en hoe die nu elke dag zingend wakker wordt nadat zij/hij slapend six figures op de bankrekening kreeg.
Fok inhoudloze “gratis” webinars. Het is niet gratis als het mij tijd kost.

Gedaan met leugenachtige plaatjes van perfectie. Het brengt geld op, dat weet ik. Maar wij als mensheid worden er armer van. Gedaan met anderen aanpraten dat ze niet goed genoeg zijn. Ik zeg adieu tegen wat “hoort”. Wat er moet.

Ik. Moet. Niets.

Daar heb ik mijn praktijk rond gebouwd. Advies? Tienstappenplannen? Dankjewel voor de input. Ik zal eens kijken of het voor mij marcheert, en welk stukje ervan in mijn puzzel past. 

Conventie? Verplichtingen? Must-do’s? Neen dankje.

Dat is mijn missie. Ik daag jou als ondernemer uit om het helemaal op jouw manier te doen. Om te proeven van wat voor jou marcheert, en overboord te gooien wat “moet”. Bye!
Ik daag je uit om te proberen en te doen, en ook om niet te doen. Experimentjes, bijleren wat het betekent om dingen op jouw manier en jouw tempo te doen.
Ik wil je triggeren om meer te luisteren naar je buik, je gut, je hart, of waar jouw innerlijke beter-weter ook huist.

Wil je meer van dat? Hou me in de gaten. Ik daag je uit om ‘t op jouw manier te doen met mijn online content, artikels en blogs, en in mijn coachingstrajecten.

Maar alleen als het je wat lijkt. Want…

Ik. Moet. Niets.
En jij ook niet.

Af en toe een stille wenk in je inbox om je weer op goede weg te zetten?
Laat je naam en mailadres achter.

Share

Meer
artikels